You are currently viewing Okrogla miza, Jean Monnet Media Literacy

Okrogla miza, Jean Monnet Media Literacy

Poglobite svoje znanje o izzivih pri spopadanju z lažnimi novicami in poslušajte razpravo o vplivu dezinformacij, lažnih novic in propagande na delovanje sodobnih družb in se nam pridružite na okrogli mizi, ki bo potekala v sklopu projekta Jean Monnet Media Literacy.

Pridružite se nam na 2. okrogli mizi, ki jo organizira dr. Mateja Rek, v okviru Jean Monnet Media Literacy Module for Active Citizens (MELI Module). Spoznajte pomen lažnih novic in kaj so njihove posledice. Lažne novice želijo z lažno vsebino želijo vplivati na mnenje občinstva. Narejene so kot kredibilne zgodne, podkrepljene z dejstvi, a dejstva niso točna. Tovrstne lažne novice lahko razkrije preverjanje dejstev pri drugih virih ali preverjanje kredibilnosti virov teh lažnih zgodb.”

Dogodek bo še posebno zanimiv za tiste, ki vas zanima nabor možnih ukrepov za spopadanje s širjenjem in vplivom spletnih dezinformacij in policy usmeritvah odločevalcev na nacionalni in EU ravni.

Okrogle mize se bodo udeležili sodelavci vidnejših projektov v Sloveniji, ki naslavljajo tematiko: Izzivi pri spopadanju z dezinformacijami in lažnimi novicami ter medijske pismenosti.

Projekte s področja medijske pismenosti bodo predstavljali:

  • Dr. Sonja Merljak Zdovc, ki bo predstavila projekt otroškega spletnega časopisa Časoris (https://casoris.si/),
  • Anja Bašin, ki bo predstavila Infrastrukturni program Fakultete za medije  – zbiranje, vodenje in arhiviranje podatkov o medijski pismenosti (http://pismenost.si/) in


Predstavitvi projektov bo sledil pogovor z zanimivimi razpravljavci.

KDAJ: v četrtek, 17. 3. 2022 ob 16.00 uri.
KJE: v prostorih Fakultete za medije na Leskoškovi 9e, ali preko Zooma (povezava)

Vsi udeleženci ste vabljeni, da delite svoje mnenje o konceptualizaciji dezinformacij, lažnih novic, propagande ter med drugim tudi o dejavnostih in orodjih, s katerimi se lahko zoperstavimo dezinformacijam in lažnim novicam.

Dodaj odgovor