TUTORSTVO

Potrebujete pomoč pri študiju? Fakulteta ima dobro razvit sistem tutorstva, ki vam bo pomagal razrešiti še največje dileme in pomagal odgovoriti na različna vprašanja glede študija.

KAJ SPLOH JE TUTORSTVO?

Tutorstvo je opredeljeno kot sistematično nudenje pomoči študentom pri študiju in pri njihovem akademskem razvoju. Namen tutorskega sistema na fakulteti je:

 • podpora študentom med študijem,
 • povečanje prehodnosti študentov v višji letnik,
 • svetovanje študentom pri oblikovanju izbirnega dela predmetnika,
 • organizacija in nudenje pomoči pri študiju posameznih predmetov oziroma pri strokovni praksi,
 • spodbujanje študentov k udeležbi pri obštudijskih aktivnostih.

Več o tutorskem sistemu na FAM si lahko preberete v Pravilniku o sistemu tutorstva.

KDO SO UDELEŽENCI TUTORSKEGA SISTEMA?

Prodekan, odgovoren za izvajanje tutorstva
e-poštadoc. dr. Petra Kleindienst


Koordinatorka tutorstva
uni.dipl.pedag. Andreja Slejko Rojc

e-pošta: [email protected]

Tutorski sistem uspešno koordiniram že tretje leto. S pomočjo tutorskega sistema si prizadevam, da se študenti na fakulteti dobro počutijo in da sproti rešujemo različne težave. S študenti ostajam povezana od prvega stika s fakulteto, ko jim pomagam izbrati pravi študij, pa vse tja do uspešnega zaključka študija in tudi po zaključku študija preko Alumni kluba. V kolikor bi si želeli moje pomoči, me lahko kontaktirate preko maila ali na telefonsko številko 064 231 788. Po predhodnem dogovoru se lahko dogovorimo tudi za individualni posvet.

TUTORJI UČITELJI

 • Mateja Rek
 • Tea Golob
 • Sabina Mešić

TUTORJI ŠTUDENTI V ŠTUDIJSKEM LETU 2021/22

 • TIM ZIDAR, Študent I. stopnje Mediji in novinarstvo

Tutor za študente dodiplomskega študijskega programa Mediji in novinarstvo.

Kontakt: [email protected]

Sem 24-letni študent 3. letnika programa Mediji in novinarstvo. Za tutorstvo sem se odločil, saj želim novim študentom olajšati študij in jim pomagati pri vseh ovirah, ki se jim postavijo na pot. Študentom sem na voljo kadarkoli in za karkoli. Tutorstvo opravljam prvič.

 • SABINA MEŠIĆ, Študentka 3.stopnje Strateško komuniciranje

Tutorka za 1. letnik magistrskega in doktorskega študijskega programa Strateško komuniciranje. 

Kontakt: [email protected]

Sem študentka 2. letnika doktorskega programa Strateško komuniciranje. Stara sem 27 let, delam pa kot asistentka na Fakulteti za medije. Tutorstvo letos opravljam prvič. Tako na FUDŠ kot na FaM je tutorstvo namenjeno povezovanju študentov in reševanju težav povezanih s študijem – ravno zato sem se tudi odločila, da bom postala tutorka, saj kot študentka razumem, kako potrebno je, da študenti svoja vprašanja in dvome razrešijo sproti in se lahko zanesejo na osebje fakultete.

 • KAJA KORAŽIJA, Študentka I. stopnje Psihosocialna pomoč

Tutorka za Erasmus študente

E-pošta: [email protected]

Sem 23-letna študentka 3. letnika programa Psihosocialna pomoč. Tutorstvo z veseljem opravljam že tretje leto. Za tutorstvo sem se navdušila že v srednji šoli, saj sem imela odlično tutorko, ki mi je pomagala in svetovala kadarkoli sem jo potrebovala in mi je s tem olajšala šolske dni, zato sem tudi sama želela prispevati pri takšni izkušnji drugih. Poleg študija se že četrto leto ukvarjam z mladinskim delom – izvajam različne aktivnosti na psihosocialnem področju za mlade preko metod neformalnega izobraževanja, udeležujem se tudi različnih mobilnosti za mlade in mladinskih delavnic po Evropi v sklopu programa Erasmus+.

 • URŠKA BLATNIK

Študentka II. stopnje Psihosocialno svetovanje

Tutorka za občane in udeležence Psihoterapevtske propedevtike

E-pošta: [email protected]

Sem 44-letna študentka 1. letnika Psihosocialnega svetovanja. S tutorstvom sem začela letos in se zanj odločila, ker rada pomagam študentom in spoznavam nove ljudi. Zdi se mi, da lahko svoje izkušnje glede soočanja z diferencialnimi izpiti delim naprej, hkrati pa bodočim študentom pomagam pri razumevanju zakonov, pravilnikov, navodil, pri vključevanju v različna socialna omrežja ter obštudijske dejavnosti. Svojim tutorandom sem vedno na voljo preko osebnega stika in maila, kjer lahko še dodatno predebatiramo vsako težavo.

 • ANJA ROGAN, Študentka II. stopnje Psihosocialno svetovanje

Tutorka za študente s statusom študenta s posebnimi potrebami

E-pošta: [email protected]

Sem 34-letna študentka 2. letnika na magistrski stopnji, smer Psihosocialno svetovanje. Vlogo tutorke študentke sem opravljala že v prejšnjem študijskem letu. Zaradi želje pomagati drugim in pozitivnih izkušenj sem vlogo sprejela tudi v tem študijskem letu. V kolikor imajo študentje kakršna koli vprašanja, dileme, ki se jim pojavijo, se lahko obrnejo name, z velikim veseljem se odzovem, da skupaj poiščemo najboljšo možno rešitev. V življenju se vsak dan učimo, eden od brazilskih pregovorov pravi: »V šoli življenja ni počitnic«. Da bi bilo učenje na naši fakulteti prijetnejše, lahko pripomoremo tudi tutorji. Le pogumno se obrnite na nas.